du prof de français.punt.nl
Voorspellingen
Toen ik over mijn schouder riep dat er over een aantal ogenblikken een Boeing 737 met 550 km/uur over zou komen, op een hoogte van ongeveer 1500 meter, voelde ik al de meewarige blikken van mijn echtgenote in mijn rug priemen. "Heb je hem weer met zijn computer" voelde ik haar denken.
Toch maar even gekeken en... daar kwam-ie over!. Op mijn scherm zag ik dat het toestel eerst richting Gouda vloog, een grote draai maakte om vervolgens via Berkel naar Rotterdam Airport te gaan voor de landing.
 
En dat allemaal live via Google Earth. Net zoals je op tv of in films luchtverkeersleiders naar radarbeelden ziet kijken met stipjes en getallen, zo zie je in GE de gegevens van dalende en opstijgende vliegtuigen bij de "ingetekende" route. Kortom, je kan live zien dat-ie echt over je huis vloog.
Als je in de buurt van een vliegveld woont zie je dus de geluidshinder gewoonweg aankomen!
 
Geluidsnet en het Platform Vlieghinder Regio Castricum hebben een nieuwe toepassing bedacht voor Google Earth. De vliegtuigbewegingen boven Nederland zijn hiermee live te volgen. Naast informatie over het type vliegtuig is de snelheid af te lezen. Opstijgen is in groen weergegeven en dalen in oranje. Dankzij de 3D-projectie van Google Earth geeft de site een natuurgetrouw beeld van de actuele situatie.  
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl