du prof de français.punt.nl
Vaste flexplekken
Flexplekken

Sinds september "zwerf" ik een beetje langs alle lokaties van de hogeschool. Op de hoofdlokatie kan ik achter mijn 'eigen'pc zitten maar op de andere lokaties is het lastig een vaste flexplek te hebben. Verspreid over de week zit je dan toch achter heel veel verschillende pc's waar je uiteraard net niet die applicaties hebt staan die je gebruiken wilt. Zo hebben we standaard IE6 maar geef ik de voorkeur aan Firefox.
Het moet toch mogelijk zijn Firefox telkens bij je te hebben? dacht ik. Op de site van Portable Apps  was het antwoord te vinden. Vanwege de beperkte omvang van mijn USB-stick( een schamele 128 Mb), koos ik voor de PortableApps Suite (Base Edition):

If you'd like to pick and choose exactly which apps to include, you can try Portable Apps Suite (Base Edition). This is a stripped down package with just the PortableApps Menu, PortableApps Backup utility and custom folders, icons and autorun. It's less than 1MB installed, so it's a great option for smaller drives.

Wil je meer, dan zijn er de Lite Editions (34 Mb) en de complete suite (97 Mb) die men Standaard Edition noemt.

Installeren kost enige tijd en is afhankelijk van o.a. snelheid van de USB-stick.

Nadat de Base-versie is geïnstalleerd kan je op je gemak bepalen welke onderdelen je toe wilt voegen Deze zijn stuk voor stuk apart te downloaden. Zin in een spelletje? dan download je de Sudoku-module bijvoorbeeld.

Later in de week heb ik op mijn MP3-speler (1 Gb) de complete suite gezet. Je bent dan ongeveer de helft van je opslagruimte kwijt maar je hebt wel alles bij de hand!. En dat is best wel handig als je op een paar "vaste flexplekken" zit.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl