du prof de français.punt.nl
NET(niet)Generation
Er wordt veel gezegd over de ICT-vaardigheden van jongeren maar of dat echt zo is, is voor mij toch nog steeds een vraag. Accoord, ze kunnen sneller door programma's heen die ze goed kennen. Games zijn daar een voorbeeld van. De eerste keer gaat het niet vlot, maar na een aantal keren spelen loopt het op rolletjes. Een emailprogramma is geen game. Als je daarmee aan de slag gaat zijn er geen 'levels' en kan je niet op een beginnersniveau starten. Het is gelijk goed of niet goed. En als het niet goed gaat, moet je leren (lezen!) hoe het wel moet.

In NATschool heeft recentelijk iemand een bericht gestuurd naar grote groepen mensen. Een aantal voelt zich niet aangesproken door het bericht en vindt dat hij onterecht wordt aangeschreven. Dus met de knop Allen Beantwoorden wordt dat doorgegeven. Maar een volgende lezer vindt dit niet voor hem bestemd en antwoordt via Alle Beantwoorden. Dat schiet nummer 3 in het verkeerde keelgat: hij is al die mail beu en antwoordt dus via Allen Beantwoorden dat-ie van die mailinglist af wilt. Dat vindt nummer 4 ook dus die reageert naar iedereen toe dat-ie dat een goed idee vindt. Nummer 5 zegt..... enz enz.

Ik zit blijkbaar ook in die groep. In mijn mailbox krijg ik dus telkens RE;RE;RE;RE;RE;RE;RE enz.
Oproepen om niet op elkaars berichten te reageren, worden niet gelezen of begrepen. Er is maar 1 oplossing: direct weggooien uit je mailbox.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl