du prof de français.punt.nl
Papa en de puber ( 16 ) ....en een heftige week.
Vorige week was me het weekje wel. Het begon op zo'n zondag waarop vrolijk werd gezegd dat alles onder controle was en dat er dus evenzo vrolijk een groot deel van de vrije zondag bij een vriendje kon worden doorgebracht. Soms zie je de bui al hangen en ik voelde me net Erwin Krol: de bui viel dinsdagavond, precies zoals voorspeld. De dag ervoor bleek al dat de zondag beter besteed kon worden aan het werkstuk. Dat constateer je op maandag als de schooldag laat eindigt, er een voetbaltraining gepland is én er nog regulier huiswerk is. Kortom, dinsdag dus werken aan het werkstuk. Deadline voor inleveren? U raadt het al: woensdag. Dinsdagavond was zo'n avond waarop Bill Gates blij mag zijn dat er geen spraakherkenning in Windows en Office zit. Het is maar goed dat wat ik hoorde geen commando's waren want anders had er nu een rokend hoopje as in de hoek van de kamer gestaan. Er werd gewerkt met een tekstverwerker en dat is nu eenmaal geen game. Dat betekent:
  • het is niet leuk om mee te werken,
  • er is weinig ervaring ermee,
  • er komen "onverklaarbare" fouten uit de sofware
  • er is een probleem!
Plots was het met bloed zweet en tranen geschreven hoofdstuk 4 onvindbaar. Voorzichtig opperde ik dat hij een ander hoofdstuk had opgeslagen als hoofdstuk 4 of iets dergelijks. Dat was niet het geval beweerde de puber dus het was de schuld van Word. Terugvinden was ook een probleem want flarden van het werkstuk waren op vier (!) plekken opgeslagen: in een mailbijlage; in een gedeelde netwerkmap; in een gedeelde MSN-map en in zijn eigen Mijn Documenten. Toen ook File Recovery niets opleverde zat er niets anders op dan opnieuw te beginnen. Kort voor middernacht zat papa te printen en stopte hij het eindresultaat in een omslagmap.

Woensdag was een bijkomdag. Immers we waren uitgenodigd aanwezig te zijn bij de uitslag van de finale van La France en jeu, een wedstrijd waarmee de sectie Frans het vak extra onder de aandacht van de derdeklassers wilde brengen. Een heuse competitie waarbij alle derdeklassen + 2vmbo aan meededen. Na voorrondes kwamen uit elke afdeling 10 leerlingen samen in de finale. Onze puber zat bij de 10 VWO3-finalisten en mocht zijn tanden bijten op een aantal pittige MC-vragen. Terwijl de jury de zich boog over de antwoorden, zaten de kandidaten + fans aan een drankje en hapje te wachten op de vraag: naar wie gaat de dinerbon? en welke mavo-, havo- en vwo-leerling wint die twee Thalyskaartjes naar Parijs?
Papa kan trots zijn: de puber mag naar Parijs.
 
En vanaf deze plek ook de complimenten aan de sectie Frans voor dit prachtige initiatief om het Frans de aandacht te geven die het verdient!
 
 
 

Reacties

Oom op 22-01-2008 12:27
Thom van harte gefeliciteerd jongen. Knap gedaan.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl