du prof de français.punt.nl
Portfolio in de praktijk (1)
Hoe lastig is het werken met een digitaal portfolio als je eenmaal vastgeroest zit in bestaande structuren en gewoontes? Het antwoord is heel eenvoudig; Ontzettend lastig! Als een bepaalde werkwijze nu eenmaal tussen de oren van iemand zit, is deze lastig te veranderen.In het -kleine- project "Good practice portfolio" bij twee opleidingen probeer ik het digitale van het portoflio meer tot zijn recht te laten komen. De vraag aan de studenten (6 in totaal) is dan ook om de opdrachten die bij SLC (Studieloopbaancoaching) worden gegeven 's vanuit een andere hoek te bekijken. De hoek van het digitale, multimediale, misschien zelfs interactieve.
Dat is lastig. Volgens mij lopen ze vast in het 'dichtgetimmerde' kader van de opdracht en kunnen zij zich met moeite ervan los maken of zelfs met eigen creativiteit buiten die kaders kijken. Is dat erg? nee, natuurlijk niet. Een van de studentes had al hele creative ideeén bij de uitwerking van een opdracht. Voor de anderen was het echter een 'brug te ver' Ofwel, zoals werd opgemerkt: "ik heb alles gewoon op mijn usb staan en mail het naar mijn coach" en over een opdracht: "ik vul het in omdat het wordt gevraagd en daarna is het klaar wat mij betreft"
Van je portfolio 'je eigen ding' te maken, het zien als je persoonlijk eigendom en het gebruiken om je eigen verhaal te kunnen vertellen, dat is allemaal nog ver weg lijkt het wel.
Afijn, volgende week toch maar 's uit gaan leggen welk voordeel het heeft je materialen in de ELo op te bergen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl