du prof de français.punt.nl
Vlees in de kuip
 
 
Afgelopen donderdag is de site Studentstock.nl gelanceerd. Men vindt hier de profielen van een 100-tal studenten die via een videopresentatie laten zien wat zij in hun mars hebben. In plaats van een 'droge' cv kunnen potentiële werkgevers of aanbieders van stageplaatsen zien met wat voor mensen zijn mogelijkerwijs te maken krijgen. Het volledige profiel zichtbaar krijgen (downloaden) kost de werkgever 75 euro. Een deel ervan gaat naar de student, het andere deel naar de beheerder van de site.


De site wordt door de initiatiefnemers aangeduid als een "handelsplaats voor talent" en een plek om "studenten gerichter een baan te laten kiezen" . De site kan de studenten voorts helpen om inzicht te krijgen in hun eigen marktwaarde.
Het fraaie van de site en de achterliggende gedachte is dat men  inziet dat de publicatie van alleen een cv niet voldoende is om een potentiële werkgever te overtuigen. Anno 2008 lijkt het bijna logisch dat ook beeld en geluid wordt ingezet om 'jezelf te verkopen'. In diezelfde sfeer zit het werken met een digitaal portfolio. Het kost heel veel moeite om studenten én coaches te laten inzien hoeveel meerwaarde een portfolio alleen al kan krijgen door meer multimediale elementen erin op te nemen (toe te staan!). Het is voor de meesten toch nog lastig om zich los te weken van tekst, van formulieren, van gesloten opdrachten (bij SLC), van vaste kaders enz enz. 
Een POP maken is een POP-formulier invullen ?? en je kennis+vaardigheden van Engels geef je aan op de schaal van 1 tot 5 ?? De eerste P bij POP staat toch van Persoonlijk? Dan zou het ook aardig zijn als de student het persoonlijk mag maken door zijn eigen inbreng te vergroten en eigen middelen in te zetten. Wat zegt er uiteindelijk meerals je op : de student die zichzelf een 4 voor Engels geeft of de student die op Studentstock.nl laat zien/horen dat "you know with me exactly what for meat you have in the barrel"

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl