du prof de français.punt.nl
papa en de puber (20) ..... bestrijden een virus
Het is herfstvakantie dus het gezin is volledig en compleet 24 uur per dag bij elkaar. Alhoewel, puber-tijd is andere tijd dan ouder-tijd. Op het moment dat het paadje in de voortuin 3/4 opnieuw is gelegd en vader aan lunch toe is, start de puber met het ontbijt. En met een vraag: er komen steeds irritante pop-ups op zijn pc die zeggen dat hij besmet is. De PC dan.
.
 
s Avonds, toen het werk in de tuin af was, toch maar 's gekeken. Tja, en toen trapte papa er in!. Het was een bedrieglijke melding die erg veel weg had van het beveiligingscentrum van Windows. Zelfde plek in systeemvak, zelfde ikoon. Afijn, een klik ... én toen begon de ellende. XP Antispyware 2008 ging zich installeren. Verwijderen via Configuratiescherm> software dan maar? Neen, helaas. Het leek wel of het met het uur erger werd: iedere handeling leek wel iets nieuws uit te lokken en op een gegeven moment was het bureaublad  vervangen door een grote afbeelding die over het hele scherm aanklikbaar was. Zat je net naast een snelkoppeling, hop, kwam je weer op de verdachte site. Papa zweten, puber zweten. Via Veilige Modus er in geslaagd een groot aantal data over te hevelen naar de 2e harde schijf. Zou toch zonde zijn als alles van Maple Story en RollerCoaster Tycoon verloren zou gaan! Uiteindleijk de meest radicale oplossing gekozen: format c:. Daarna kon alles weer opnieuw geïnstalleerd worden.
Twee avonden van de vakantie zijn in ieder geval al nuttig besteed. Puber blij dat alles het weer doet.
Vraag is eigenljk waarom hij het zelf niet kon oplossen?? Of ben ik van de Einsteingeneration? Einstein  was toch een oude man?
'

Reacties

duimdog op 22-10-2008 10:17
Heftig! Kon je met antivirus/antispyware etc niets bereiken?
André op 23-10-2008 00:25
helaas niet. Formatteren was echt een laatste optie die helaas ook nodig bleek
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl