du prof de français.punt.nl
Ontvrienden door virtuele zelfmoord
Ontvrienden werd door Nederlanders gekozen als  Woord van het Jaar 2009 ; bezoekers van het Onze Taalcongres kozen echter voor Twitteren. Een groter contrast is eigenlijk niet denkbaar: Het draait dus enerzijds om het niet meer hebben van vrienden en anderzijds om het communiceren met alles en iedereen!. Wat te doen als je het een wel wilt en het ander niet (of andersom) ?
Het maken van vrienden is niet zo moeilijk via de diverse social networking sites. Maar hoe kom je van hen af??? Er is een soort euthanasiesite gecreërd die daarbij helpt:
Een morbide onderwerp: een zelfmoordmachine om op het Web 2.0 uit het leven te stappen. Facebook wil in elk geval deze machine de toegang tot haar site ontzeggen.
Wie het na een tijdje beu is om in de sociale netwerken van het Web 2.0 te vertoeven, zal bemerken dat het geen sinecure is om daar zijn tekens van leven te laten schrappen. Een slimme Nederlandse website heeft hierin een gat in de markt gezien, en de Web 2.0 Suicide Machine ontworpen. Je moet gewoon een van deze netwerken kiezen, de machine opstarten, en je zal zelf met eigen ogen kunnen zien hoe al jouw contacten "ontvriend" worden, en alle contacten gewist worden. Het profiel zelf blijft nog bestaan, maar de machine zorgt er wel voor dat jij nooit meer toegang hebt tot dit bepaalde sociale netwerk.
Wel even een woord van waarschuwing: eens je met de machine begint, is er geen weg terug meer, je kan de actie niet halfweg stopzetten. Een filmpje toontje op ondervermelde site hoe de dienst werkt.
Een beetje morbide, maar het werkt wel. Alleen: Facebook is er niet gelukkig mee, en heeft de site de toegang tot Facebook ontzegd door het IP adres te verbannen. De makers van de Machine hebben alvast beloofd dat zij op zoek zijn naar een manier om dit verbod te omzeilen.
 
[bron]

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl