du prof de français.punt.nl
de docent en de pubers (2) .... over social media

Afgelopen week was er de Sinterklaasviering met de mentorklas. Ik had met hulp van een leerling een prezi gemaakt met vragen. (Handig: zowel ons basisdocument delen via Google Docs als samen werken aan dezelfde Prezi).

Voor iedere leerling was er een -persoonlijke- vraag. Voor sommigen was duidelijk dat de vraag was terug te leiden tot gesprekken die ik met de leerlingen had gevoerd of de gegevens die in ons schoolsysteem staan. Maar toch, door te googlen was het mogelijk info van een aantal kinderen boven tafel te krijgen. Een van hen was oprecht stomverbaasd toen er een vraag kwam die gebaseerd was op iets dat ik in een online archief van een streekkrant vond. "Hoe kan u dat nou weten?????"  Tja, je laat dus overal je sporen achter zei ik tegen die leerling. Soms is het onschuldig (zoals nu), soms wil je niet dat er info boven komt drijven die je lang geleden op een -duistere- plek hebt neergezet. 

De online workshop van Kennisnet geeft hier mooie voorbeelden van. Het is nuttig voor ouders en docenten om de online workshop Mediawijsheid 's te volgen en de voorbeelden die ze geven 's te bekijken en te bespreken met hun kinderen. Onderstaande clip is een goed voorbeeld van niet-mediawijs zijn en sluit naadloos aan wat mij betreft bij de stomverbaasde reactie van mijn mentorleerling. In het clipje gaat het om leerling Sarah

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl