du prof de français.punt.nl
Microboekjes maken

Op de website Picozine kan men na gratis registratie online miniboekjes maken. Via een paar simpele handelingen voer je teksten en/of foto's in waarna je het boekje publiceert. Het grappige is dat je de pdf die van het boekje wordt gegenereerd je slechts een print hoeft te maken om er een fysiek microboekje van te maken. Alle bladzijdes worden op de juiste wijze over twee A4-tjes verdeeld zodat je na het vouwen en knippen precies de bladzijden in de juiste volgorde krijgt gepresenteerd. Dus geen denkwerk meer over welk bladzijdenummer tegenover bladzijde 2 moet komen.

De kracht van picozine zit in de eenvoud van het maken, de snelheid waarmee iets samengesteld kan worden en de creatieve ruimte die het biedt aan de gebruiker. Er zijn talloze mogelijkheden te bedenken om picozine in de lessen in te zetten. De website geeft een groot aantal zeer gevarieerde resultaten die inspireren. Leerlingen kunnen een eigen fotoroman maken, een dichtbundeltje, een kort verhaal met illustraties, een puzzelboekje enz enz. Docenten kunnen picozine gebruiken om kort maar krachtig een onderwerp aan te bieden. Als voorbeeld heb ik in een half uurtje kennisgemaakt met het programma en vervolgens een voorbeeld gemaakt rondom être en avoir. Picozine een leuke tool is om leerlingen opdrachten te laten uitvoeren, alleen of in groepjes. Je kan immers meerdere picozines bundelen tot één grote.

Voor docenten is picozine handig om een opdracht of een onderwerp kort maar krachtig te formuleren en vervolgens te publiceren. Ieder resultaat is een pdf-bestand dat op een website (via de embedcode) of in een ELO geplaatst kan worden. "Old School" is ook mogelijk: gewoon printen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl